Bestel direct deAGE Scanner

Een gezonde zaak AGE Scanner bestellen
Preventief

Draagt bij aan gezonder oud worden

Confronterend

Wat zegt een leeftijd?

Medische technologie

Meten op basis van bewezen medische technologie

Offerte aanvragen

Een gezonde zaak

De innovatieve AGE Scanner geeft jouw praktijk een voorsprong en onderscheidend vermogen. AGEs kunnen leiden tot veel chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes en nierfalen. Een verbeterde leefstijl, het aanpakken van chronische ontstekingen, minder stress en de juiste adviezen kunnen helpen de vorming van AGEs te verminderen.

Offerte aanvragen

Meer weten over de AGE Scanner?

Stap 1 Ontbloot de onderarm

Ontbloot de onderarm van je client en verbind de Scanner met de app

Stap 2 Plaats de Scanner

Plaats de Scanner op de onderarm, druk op de knop en start de meting

Stap 3 Na 12 seconden

Na 12 seconden maak je jouw gezondheidsadviezen makkelijker bespreekbaar

“Krachtige voorspeller van ziekten en vroegtijdige ouderdom”

De AGE Scanner maakt het mogelijk!

“Wij gebruiken de AGE Scanner sinds enige tijd in onze praktijken en hebben gemerkt dat onze patiënten dit als zeer prettig ervaren.”

video bekijken
Dennis Bartels

“Ik gebruik de scanner voor preventieve doeleinden en voor controle op de behandeling, want meten is weten”

video bekijken
Jan Blaauw

Wat zijn AGEs

AGEs ontstaan doordat suikers in het lichaam een chemische reactie aangaan met eiwitten. In verschillende stappen ontketent deze reactie een proces in het lichaam dat uiteindelijk niet meer omkeerbaar is. De ontstane moleculen zetten zich als het ware vast aan je weefsel en hopen zich daar op, dit is de vorming van AGEs.

Overal in het lichaam kan dit gebeuren. In je aderen, ogen, hart, nieren, kraakbeen maar óók in je collageen laag . AGEs hebben de nare eigenschap dat ze, door het vastzetten en ophopen in weefsel, ons weefsel en organen op termijn beschadigen, hierdoor treedt functieverlies op.

Heel concreet: je aderen worden minder flexibel en worden als het ware broos wat leidt tot hart- en vaatziekten. Ook heeft iemand met veel AGEs meer rimpels in de huid en ziet er vaak veel ouder uit qua huidstructuur en/of kleur. Uit duizenden studies over de hele wereld is inmiddels bewezen dat hoe meer AGEs iemand in zijn of haar weefsel heeft hoe groter de kans op chronische ziekten, complicaties of overlijden. Zo worden AGEs in verband gebracht met hart- en vaatziekten, diabetes, nierfalen en uit meer recent onderzoek zelfs met Alzheimer en kanker. Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat een aantal factoren bijdragen aan de vorming van AGEs: zo is een verhoogd suikergehalte in het bloed een belangrijke factor. Vandaar dat AGEs sterk samenhangen met diabetes type 2. Andere factoren die bijdragen aan de versnelde vorming van AGEs zijn stress, roken en (ongezonde) voedingsstijl.

Zoals eerder genoemd, AGEs ontwikkelen zich in het lichaam doordat suikers een chemische reactie aangaan met eiwitten. Zelfs in de voeding die je eet zitten AGEs. Zo zijn sterk verhitte producten met veel suiker en vetten een bron van veel AGEs. Denk daarbij aan gebakken of gegrild vlees, gebrande pinda’s en noten, crème brûlée, cola, maar ook kaas en bacon zijn een bron.

Gelukkig is er ook goed nieuws!

Door onderzoek wordt steeds  meer bekend over hoe AGEs zich vormen in het lichaam. Daardoor begrijpen we ook steeds beter hoe je de schade zoveel mogelijk kunt beperken. Door voldoende te bewegen  en de inname  van voedsel met veel koolhydraten en suikers te beperken, kun je het proces van de vorming van AGEs afremmen.

Bepaalde antioxidanten kunnen ook bijdragen aan het verminderen of vertragen van de vorming van AGEs. Van nature komen antioxidanten voor in bijvoorbeeld groenten, fruit, thee (groen en zwart) en sommige, medicinale, planten. Bijvoorbeeld: vitamine B wat van nature veel voorkomt in granen, zalm, bladgroenten en eieren. Polyfenolen die je vooral vindt in kurkuma (geelwortel), rode wijn, druiven, citrusvruchten, groene thee en broccoli. Rutin dat met name voorkomt in kappertjes, olijven, boekweit en asperges en resveratrol dat van nature veel zit in ongebrande pinda’s en noten, bosbessen, donkere druiven en rode wijn. Naast deze natuurlijke bronnen kun je deze AGE verlagende stoffen kopen als supplement, maar aanpassen van de dagelijkse voedselinname en leefstijl verdient nog altijd de voorkeur.

Een goed advies is dus om erop te letten wat je eet. Het is in heel veel studies bewezen dat een dieet met minder suikers, vooral fructose, en minder sterk verhitte producten helpt in het vertragen van het ouderdomsproces en om op een gezonde manier ouder te worden. 

Zoals gezegd verloopt de ‘versuikeringsreactie’ stapsgewijs, in de laatste stap hebben zich de AGEs  gevormd die onomkeerbaar zijn. Tot die tijd hebben we de kans om in het proces in te grijpen. Bewegen, gezonde voeding, minder stress en antioxidanten kunnen in de eerste stappen bijdragen aan  vermindering of vertraging van de vorming van AGEs. Dit  proces verloopt langzaam, het duurt over het algemeen zeker drie maanden voordat een structurele daling van AGEs zichtbaar wordt.