De werking van de scanner

De AGE Scanner van Diagnoptics: snel inzicht in jouw AGE-niveau

AGEs hebben de eigenschap dat ze fluoresceren. Dit houdt in dat wanneer je er een verwaarloosbaar beetje UV-licht op schijnt ze als het ware oplichten, denk aan glow in the dark. De AGE Scanner maakt gebruik van deze eigenschap. Wanneer je de AGE Scanner op de huid plaatst en op de knop drukt wordt een heel klein beetje UV-licht op de huid geschenen. Dit licht gaat door de huid naar het collageen dat onder de huid zit. De AGEs die zich daar hebben vastgezet lichten nu op. Dit fluorescerende signaal wordt door zeer gevoelige sensoren in de AGE Scanner opgevangen en gemeten. 

De AGE Scanner werkt via Bluetooth met een app die je op je telefoon of tablet installeert. Wanneer je de app hebt geopend en de meting uitvoert zie je na 12 seconden het resultaat van de meting in de app verschijnen. Je ziet nu de biologische leeftijd van de persoon die is gemeten. 

Waarom meten op de onderarm van je dominante arm?

In het verleden zijn bij heel veel mensen in verschillende leeftijdscategorieën weefselbiopten van de huid genomen, precies op die plek waar we nu meten met de AGE Scanner: op de dominante arm.

In een laboratorium is vastgesteld hoeveel AGEs er in dat plekje weefsel zaten. Op diezelfde plek is bij dezelfde proefpersonen het fluorescentiesignaal met onze uitvinding gemeten. Het bleek dat er een extreem goed verband was tussen de hoeveelheid AGEs in het weefsel, leeftijd en de sterkte van het fluorescerende signaal.

AGEs vormen zich in het weefsel en dus ook in het collageen. Dit collageen is in het lichaam divers opgebouwd, zelfs zo dat dit verschilt tussen je dominante arm en je andere arm. 

Met deze uitkomsten zijn wij aan de slag gegaan en is de AGE Scanner ontwikkeld. Zo hoeven we nu nog enkel het fluorescentiesignaal te meten om te weten hoeveel AGEs iemand in zijn of haar weefsel heeft. 

Omdat de biopten uit de dominante arm zijn genomen, meten we met de AGE Scanner  op de dominante arm. 

Help jouw cliënten met gezond ouder worden

Jij hebt nu een krachtig instrument in handen om je cliënten te helpen met gezond ouder worden. Door regelmatig het AGE-niveau van je cliënten te meten, kun je een gepersonaliseerd plan opstellen om de accumulatie van AGEs te beheersen en te verminderen.

Adviezen voor een lagere biologische leeftijd

Het meten stap voor stap:

Stap 1: Ontbloot de onderarm van je client en verbind de Scanner met de app

Stap 2: Plaats de Scanner op de onderarm, druk op de knop en start de meting

Stap 3: Na 12 seconden maak je jouw gezondheidsadviezen makkelijker bespreekbaar

AGE Scanner bekijken